Stiati ca

Recordul pentru cea mai lungă perioadă de timp petrecută fără somn este de 264 de ore (adică 11 zile) şi a fost stabilit de Randy Gardner, în 1964, în cadrul unui experiment organizat de cercetătorul William C. Dement de la Universitatea Stanford, fără a folosi niciun stimulator special antisomn.
Kim Ung-Yong, nascut in 1963, a intrat in Cartea Recordurilor drept persoana cu cel mai ridicat IQ din lume: 210! (testul Stanford-Binet)
La 4 ani citea in japoneza, coreeana, germana si engleza. La 5 ani rezolva probleme complicate de calcule integrale si diferentiali. Mai tarziu, si-a demonstrat in direct la o televiziune japoneza cunostintele de chineza, spaniola, vietnameza, germana, engleza, japoneza si coreeana.
Kim a fost student invitat al universitatii Hanyang de la 3 ani pana la 6 ani. La 7 ani a fost invitat sa locuiasca in SUA de catre NASA. Inainte de a implini 15 ani si-a terminat studiile fiind licentiat in fizica la Universitatea de Stat din Colorado. In 1974 a inceput colaborarea cu NASA pana in 1978 cand s-a intors in Coreea unde s-a reorientat catre inginerie. I s-a oferit ocazia sa studieze la cele mai prestigioase universitati din Coreea, dar a ales o universitate de provincie, unde lucreaza si in prezent.
Din 2007 este si director adjunct la Universitatea Nationala Chungbuk.





Creierul este mai activ noaptea, in timpul somnului, decat ziua, cand suntem activi!

Cu cat creierul este mai activ atunci cand dormim, cu atat somnul este mai profund - creierul produce semnale electrice care ne protejeaza de zgomotele din mediul inconjurator, actionand asemeni unui gardian!

Oamenii de stiinta au masurat impulsurile electrice din creier, si se pare ca noaptea, in timpul somnului, creierul lucreaza mult mai intens decat ziua. Motivul se pare ca este munca de refacere pe care o desfasoara creierul asupra tuturor celulelor (de exemplu, majoritatea sangelui stocat in organe in timpul zilei, este transportat in muschi pentru a fi hraniti si reparati), refacerea nivelului energetic, structurarea memoriei - invatare / uitare (sunt reluate evenimente din timpul zilei, dar la o viteza mult mai mare), estomparea stimulilor prea puternici care au actionat in timpul zilei, etc. In acelasi timp, in timpul somnului, creierul elibereaza un hormon in circulatia sangelui, care paralizeaza anumite grupe musculare, pentru a preveni locomotia (mersul in timpul somnului). De aceea dormim mai mult cand suntem bolnavi: ca sa aiba timp sistemul imunitar sa lupte cu boala




Cele 7 minuni ale lumii:
1) Marea piramida a lui Khufu din Giza - construita ~ 2560 B.C. - singura din cele sapte minuni care se mai poate vedea si astazi, in Egipt, langa Cairo.

2) Gradinile suspendate ale Semiramidei din Babilon - construite ~ 600 B.C. - distruse in urma unui cutremur ~ secolul I A.C. - au fost daramate in cele din urma de persii care au invadat Babilonul, impreuna cu turnul Babel, mentionat si in Biblie.

3) Templul zeitei Artemis din Efes - construit ~ 550 B.C. - distrus in urma unui incendiu ~ 356 B.C. - Efes, in Turcia, in apropiere de Kusadasi - a fost reconstruit de mai multe ori, in cele din urma templul a fost definitiv daramat de crestini, iar pietrele si coloanele templului au fost folosite la constructia bisericilor

4) Templul lui Zeus, statuia zeului de 12 metri inaltime fiind din fildes ornat cu aur, avand in interior o structura din lemn - construit ~ 435 B.C. - statuia a fost distrusa in urma unui incendiu, dupa ce fusese transportata la Constantinopole ~ secolul V - VI A.D.

5) Mausoleul din Halicarnas (azi Bodrum, Turcia) - construit ~ 350 B.C. - distrus in urma unui cutremur ~ 1494 A.D. - cruciatii ioaniti au folosit apoi piatra pentru constructia castelului fortificat Sfantul Petru.

6) Colosul din Rodos - construit ~ 290 B.C. - distrus in urma unui cutremur, cand i s-a rupt un picior si s-a prabusit in mare ~ 224 B.C. - statuia era din bronz intarit cu fier si piatra si avea aproximativ 36 de metri in inaltime, reprezentandu-l pe zeul grec al soarelui, Helios

7) Farul din Alexandria - construit ~ secolul III B.C. - distrus ~ 1300 - 1400 - avea aproximativ 135 de metri in inaltime, fiind cea mai inalta constructie ridicata de oameni, ridicat pe insula Pharos, Egipt, pentru a ghida navigatorii prin apele periculoase de la intrarea in portul Alexandriei