vineri, 3 decembrie 2010

Cel mai scump film : Avatar

Filmul 3D "Avatar", regizat de James Cameron, a depasit, dupa trei saptamani de la lansare, pragul de un miliard de dolari din incasari pe plan international. Astfel, in prezent, "Avatar" ocupa locul al patrulea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din lume. Potrivit 20th Century Fox, filmul regizat de James Cameron a avut incasari totale de 1,02 miliarde de dolari, dupa ce a vandut bilete de 202 milioane de dolari in primul weekend din 2010. 
Filmele care surclaseaza "Avatar"din punctul de vedere al incasarilor sunt "Titanic" (1,8 miliarde de dolari), regizat tot de James Cameron, "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui/ The Lord of the Rings: The Return of the King"(1,12 miliarde de dolari) si "Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort/ Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" (1,07 miliarde de dolari). 

In Statele Unite ale Americii si Canada, dupa 17 zile de la lansare, "Avatar" a inregistrat incasari de 352,1 milioane de dolari, in timp ce in afara Americii de Nord incasarile au fost de 670,2 milioane de dolari. 

Acest lungmetraj science-fiction cu accente ecologice, produs de studiourile Fox, considerat cel mai scump film din istoria cinematografiei, cu un buget de productie estimat la 500 de milioane de dolari, a fost lansat la 12 ani dupa uriasul succes repurtat de "Titanic", regizat de acelasi James Cameron, care a obtinut 11 premii Oscar. 

Actiunea filmului 3D "Avatar" se petrece cu 200 de ani in viitor. Jake (Sam Worthington) este implicat in dezvoltarea unei noi strategii de lupta pentru razboiul dintre oameni si o specie de extraterestri numiti na’vi. Aceasta presupune amestecarea ADN-ului uman cu parti din ADN-ul nativilor na’vi de pe planeta Pandora. Rezultatul - avatarul astfel format este un om care are toate caracteristicile poporului na’vi si care ii va putea invinge cu propriile arme. Misiunea lui Jake este sa se infiltreze in comunitate si sa functioneze ca spion, adunand informatii despre cultura, dar mai ales despre slabiciunile dusmanilor. 

Desi este devotat misiunii si o imbratiseaza cu mult curaj, Jake va avea de infruntat multe obstacole si va fi nevoit sa asiste la scene dure care ii vor schimba perspectiva asupra acestui razboi. Curand dupa sosirea lui in mijlocul na’vi, el este martorul unui masacru in masa al bastinasilor, pus la cale de trupele din care el insusi face parte. Astfel, Jake descopera ca in locul unor creaturi agresive si insetate de sange, na’vi sunt de fapt victime ale razboiului, o societate pacifista si orientata spre munca, al carei echilibru este atacat de oameni. Jake decide ca nu poate sta pe margine sa se uite cum na’vi sunt exterminati si se hotaraste sa treaca de partea lor. Cu ajutorul printesei Neytiri (Zoe Saldana) - de care se si indragosteste -, el reuseste sa intoarca lupta: sa-i salveze pe na’vi de invazia oamenilor. 

James Cameron a mai regizat, printre altele, seria "Alien", "Expedition: Bismarck" (2002), "ingerul intunecat" (2000), "Minciuni adevarate" (1994), "Terminator 2: Ziua Judecatii" (1991) si "Terminatorul" (1984).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu